PARMESANTARTE MED FÄRSK SPENAT
OCH PINJENÖTTER
6 - 8 bitar
1 cirkelformad färdigköpt smördegsbotten
125 g parmesan
400 g bladspenat, tinad och avrunnen
3 ägg
3½ dl mjölk
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
peppar
1 dl pinjenötter
Sätt ugnen på 225 grader.
Grovriv parmesanen. Tryck ut hela smördegen i en pajform, 25 cm i diameter och med löstagbar kant, och låt stå kallt i kylen ca 20 minuter. Förgrädda sedan pajskalet tills det fått färg, ca 15 minuter, och låt svalna något.
Lägg parmesanost och spenat i pajskalet. Blanda ägg, mjölk, vitlök, salt och peppar i en skål och fördela över osten. Toppa med nötterna. Grädda ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat och tarten fått fin färg.
Tarten är god tillsammans med en grönsallad, minitomater, en bit lagrad parmesan och några droppar olivolja.
OCH PINJENÖTTER
6 - 8 bitar
1 cirkelformad färdigköpt smördegsbotten
125 g parmesan
400 g bladspenat, tinad och avrunnen
3 ägg
3½ dl mjölk
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
peppar
1 dl pinjenötter
Sätt ugnen på 225 grader.
Grovriv parmesanen. Tryck ut hela smördegen i en pajform, 25 cm i diameter och med löstagbar kant, och låt stå kallt i kylen ca 20 minuter. Förgrädda sedan pajskalet tills det fått färg, ca 15 minuter, och låt svalna något.
Lägg parmesanost och spenat i pajskalet. Blanda ägg, mjölk, vitlök, salt och peppar i en skål och fördela över osten. Toppa med nötterna. Grädda ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat och tarten fått fin färg.
Tarten är god tillsammans med en grönsallad, minitomater, en bit lagrad parmesan och några droppar olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar