RABARBERRUTOR
Ca 30 st
250 g smör eller margarin
4 dl havregryn
2 ägg
1½ dl socker
1 dl pumpakärnor
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
Fyllning:
2 msk socker
½ msk potatismjöl
ca 300 g rabarber i bitar
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret, ta kastrullen från värmen och rör ned havregrynen. Låt stå och svälla ca 10 minuter. Rör ned äggen, ett i taget. Rör i socker och vänd ned pumpakärnor och vetemjöl blandat med bakpulver samt kardemumma. Blanda väl och tryck ut massan i bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 35 cm.
Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarberbitarna. Rör om och fördela rabarbern över kakbottnen. Tryck ned bitarna lätt. Grädda kakan 20 - 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Ca 30 st
250 g smör eller margarin
4 dl havregryn
2 ägg
1½ dl socker
1 dl pumpakärnor
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
Fyllning:
2 msk socker
½ msk potatismjöl
ca 300 g rabarber i bitar
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret, ta kastrullen från värmen och rör ned havregrynen. Låt stå och svälla ca 10 minuter. Rör ned äggen, ett i taget. Rör i socker och vänd ned pumpakärnor och vetemjöl blandat med bakpulver samt kardemumma. Blanda väl och tryck ut massan i bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 35 cm.
Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarberbitarna. Rör om och fördela rabarbern över kakbottnen. Tryck ned bitarna lätt. Grädda kakan 20 - 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar