DAGENS RECEPT 15-08-05
KOLAÄPPELPAJ
Ca 6 portioner
Havresmul:
150 g smör eller margarin
2 dl råströsocker
2 msk ljus sirap
½ dl vispgrädde
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
Fyllning:
5 - 6 äpplen
Sätt ugnen på 200 grader.
Havresmul:
Smält matfettet i en kastrull och rör i socker, sirap och vispgrädde. Koka upp. Rör i havregryn, mjöl och salt.
Fyllning:
Kärna ur och skär äpplena i stora klyftor. Lägg dem i en smord form, 20 cm i diameter.
Fördela smeten ovanpå äpplena och grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter.
KOLAÄPPELPAJ
Ca 6 portioner
Havresmul:
150 g smör eller margarin
2 dl råströsocker
2 msk ljus sirap
½ dl vispgrädde
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
Fyllning:
5 - 6 äpplen
Sätt ugnen på 200 grader.
Havresmul:
Smält matfettet i en kastrull och rör i socker, sirap och vispgrädde. Koka upp. Rör i havregryn, mjöl och salt.
Fyllning:
Kärna ur och skär äpplena i stora klyftor. Lägg dem i en smord form, 20 cm i diameter.
Fördela smeten ovanpå äpplena och grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar