MJUK KAKA MED YOGHURT
Sockerkakan får det där lilla extra av att rostas.
8 - 10 bitar
100 g mjukt smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
2 dl turkisk, grekisk eller tysk yoghurt
rivet skal av ½ stor citron
Till servering:
3 - 4 dl hallon
ca 3 dl vispgrädde
kryddgrönt, t ex citronmeliss
eller citronverbena
Rör samman matfett och socker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned under omrörning varvat med yoghurten. Vänd sedan ned citronskalet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter, och grädda i 175 grader 45 - 50 minuter. Pröva med sticka om kakan är klar. Låt svalna.
Skiva kakan och rosta på båda sidor i ett torrt grilljärn. Servera genast med färska hallon och vispad grädde. Garnera med kryddgrönt.
Sockerkakan får det där lilla extra av att rostas.
8 - 10 bitar
100 g mjukt smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
2 dl turkisk, grekisk eller tysk yoghurt
rivet skal av ½ stor citron
Till servering:
3 - 4 dl hallon
ca 3 dl vispgrädde
kryddgrönt, t ex citronmeliss
eller citronverbena
Rör samman matfett och socker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned under omrörning varvat med yoghurten. Vänd sedan ned citronskalet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter, och grädda i 175 grader 45 - 50 minuter. Pröva med sticka om kakan är klar. Låt svalna.
Skiva kakan och rosta på båda sidor i ett torrt grilljärn. Servera genast med färska hallon och vispad grädde. Garnera med kryddgrönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar