DAGENS RECEPT 15-06-12
KAKMONSTRETS JORDGUBBSGROTTOR
Möra, saftiga och extra goda med rostade hasselnötter (kan uteslutas vid behov).
Ca 35 små grottor
225 g mjukt smör eller margarin
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g finhackade hasselnötter
Fyllning:
ca 3/4 dl jordgubbssylt
4 - 5 hackade jordgubbar
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa matfett och socker vitt. Blanda övriga torra ingredienser och rör ned dem i smeten. Forma degen till 4 längder. Skär längderna i bitar, rulla till bollar och lägg i formar. Tryck en fördjupning i varje.
Fyllning:
Blanda sylt och jordgubbar och lägg en klick i varje håla. Grädda mitt i ugnen 8 - 10 minuter. Nötterna blir ännu godare om de rostas.
KAKMONSTRETS JORDGUBBSGROTTOR
Möra, saftiga och extra goda med rostade hasselnötter (kan uteslutas vid behov).
Ca 35 små grottor
225 g mjukt smör eller margarin
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g finhackade hasselnötter
Fyllning:
ca 3/4 dl jordgubbssylt
4 - 5 hackade jordgubbar
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa matfett och socker vitt. Blanda övriga torra ingredienser och rör ned dem i smeten. Forma degen till 4 längder. Skär längderna i bitar, rulla till bollar och lägg i formar. Tryck en fördjupning i varje.
Fyllning:
Blanda sylt och jordgubbar och lägg en klick i varje håla. Grädda mitt i ugnen 8 - 10 minuter. Nötterna blir ännu godare om de rostas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar