måndag 1 maj 2017

Kycklingpaj

KYCKLINGPAJ

Smakerna från kyckling, paprika, riven ost och pepprig sås blandar sig perfekt.

6 - 8 portioner

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök, ca 300 g
smör eller margarin
½ tsk salt
1 röd paprika
2 dl lätt crème fraîche
3 ägg
2 dl riven ost


Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i matfett i en stekpanna, tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraîche, ägg och hälften av osten.

Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter. Servera med sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar