lördag 20 maj 2017

Rabarbermuffins med vit choklad och kokos

RABARBERMUFFINS MED VIT CHOKLAD OCH KOKOS

Antalet muffins beror på hur stora formar som används.

8 - 10 muffins

150 g rabarber
1 msk florsocker
1 tsk Maizena majsstärkelse
100 g vit choklad
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 dl riven kokos

Garnering:
florsocker


Sätt ugnen på 175°.

Ansa och skär rabarbern i tunna skivor och blanda med florsocker och majsstärkelse. Grovhacka chokladen. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjöl, kokos och smör och blanda till en jämn smet. Vänd ned choklad och rabarber.

Fördela smeten i pappersformar ställda på en plåt eller formar ställda i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Känn med en trästicka, den ska inte vara kladdig. Låt muffinsen kallna på galler. Pudra över florsocker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar