MORMORS SYLTRUTOR
Klassiska mördegskakor, lika vackra som goda.
Ca 35 st
200 g mjukt smör
1 dl socker
4½ dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
Fyllning:
ca 1½ dl hallonsylt
Sätt ugnen på 200°.
Rör samman smör och socker. Blanda mjölet med vaniljsocker. Tillsätt det litet efterhand och rör samman till en jämn smet. Låt vila svalt ca 30 minuter.
Låt ca 1/4 av degen ligga kvar i kylen. Kavla ut degen på ett bakpapper till en rektangel som knappt motsvarar plåtens storlek.
Fyllning:
Bred sylt på degplattan. Kavla ut resten av degen och skär i längder. Lägg dem på kakan i ett rutmönster. Grädda i mitten av ugnen 12 - 15 minuter. Låt svalna något och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar