fredag 12 maj 2017

Pistagebullar

PISTAGEBULLAR

Finaste bjudbullarna med både pistagemandel och mandelmassa i fyllningen.

30 bullar

50 g jäst
2 dl mjölk
½ dl vispgrädde
2 ägg
175 g smör
1 tsk salt
1 dl socker
2 tsk bakpulver
11 dl vetemjöl

Fyllning:
70 g pistagemandel
150 g mandelmassa
150 g smör
1 msk vaniljsocker
½ dl socker

Pensling:
ägg

Glasering:
3 dl florsocker
5 tsk vatten


Sätt ugnen på 250°.

Smula ned jästen i en skål. Värm mjölk och grädde till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i klickar, salt, socker, bakpulver och vetemjöl. Arbeta degen väl i maskin 10 minuter. Täck skålen med plastfolie och låt den vila i kylen 30 minuter.

Fyllning:
Mixa pistagemandeln och blanda med riven mandelmassa och rumsvarmt smör. Fortsätt mixa till en slät fyllning. Blanda i vaniljsocker och socker. 

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta, 40 x 24 cm. Skär ut rutor som är 8 x 8 cm. Lägg en klick fyllning på varje och vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta 1 timme.

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt bullarna svalna.

Glasyr:
Blanda florsocker och vatten och glasera bullarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar