PISTAGEBULLAR
Finaste bjudbullarna med både pistagemandel och mandelmassa i fyllningen.
30 bullar
50 g jäst
2 dl mjölk
½ dl vispgrädde
2 ägg
175 g smör
1 tsk salt
1 dl socker
2 tsk bakpulver
11 dl vetemjöl
Fyllning:
70 g pistagemandel
150 g mandelmassa
150 g smör
1 msk vaniljsocker
½ dl socker
Pensling:
ägg
Glasering:
3 dl florsocker
5 tsk vatten
Sätt ugnen på 250°.
Smula ned jästen i en skål. Värm mjölk och grädde till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i klickar, salt, socker, bakpulver och vetemjöl. Arbeta degen väl i maskin 10 minuter. Täck skålen med plastfolie och låt den vila i kylen 30 minuter.
Fyllning:
Mixa pistagemandeln och blanda med riven mandelmassa och rumsvarmt smör. Fortsätt mixa till en slät fyllning. Blanda i vaniljsocker och socker.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta, 40 x 24 cm. Skär ut rutor som är 8 x 8 cm. Lägg en klick fyllning på varje och vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta 1 timme.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt bullarna svalna.
Glasyr:
Blanda florsocker och vatten och glasera bullarna.
Finaste bjudbullarna med både pistagemandel och mandelmassa i fyllningen.
30 bullar
50 g jäst
2 dl mjölk
½ dl vispgrädde
2 ägg
175 g smör
1 tsk salt
1 dl socker
2 tsk bakpulver
11 dl vetemjöl
Fyllning:
70 g pistagemandel
150 g mandelmassa
150 g smör
1 msk vaniljsocker
½ dl socker
Pensling:
ägg
Glasering:
3 dl florsocker
5 tsk vatten
Sätt ugnen på 250°.
Smula ned jästen i en skål. Värm mjölk och grädde till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i klickar, salt, socker, bakpulver och vetemjöl. Arbeta degen väl i maskin 10 minuter. Täck skålen med plastfolie och låt den vila i kylen 30 minuter.
Fyllning:
Mixa pistagemandeln och blanda med riven mandelmassa och rumsvarmt smör. Fortsätt mixa till en slät fyllning. Blanda i vaniljsocker och socker.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta, 40 x 24 cm. Skär ut rutor som är 8 x 8 cm. Lägg en klick fyllning på varje och vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta 1 timme.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt bullarna svalna.
Glasyr:
Blanda florsocker och vatten och glasera bullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar