måndag 1 maj 2017

Äppelsmulpaj med nötter och kanel

DAGENS RECEPT 15-09-05


ÄPPELSMULPAJ MED NÖTTER OCH KANEL

Kokoschips hittar du i välsorterade mataffärer eller hälsokostbutiker.

4 - 6 personer

Smuldeg:
150 g smör eller margarin
½ dl socker
3 dl hasselnötsmjöl
3 dl havregryn
1 dl kokoschips

Fyllning:
4 - 5 äpplen, ca 500 g,
gärna litet syrliga
2 msk smör eller margarin
½ dl farin
1 - 2 msk malen kanel

Topping:
3 - 4 msk farin


Sätt ugnen på 225 grader.

Smält matfettet och blanda ned resterande ingredienser till smuldegen. Dela äpplena i mindre bitar och stek dem i matfett, farin och kanel. Lägg i en ugnsfast form, 24 cm i diameter.

Fördela smuldegen ovanpå äpplena. Strössla farin över smuldegen och baka i ugnen tills den är fint gyllenbrun, 15 - 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar