fredag 12 maj 2017

Chokladbakelser med jordgubbar

CHOKLADBAKELSER MED JORDGUBBAR

Ska du bjuda många är en liten chokladruta med tryffelglasyr, vispad grädde och jordgubbar perfekt!

28 st

225 g smör
4 dl socker
½ dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
2 dl kakao
1½ msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
s krm salt
4 ägg
150 g mörk choklad

Glasyr:
150 g ljus choklad
125 g smör
2 msk socker
2 msk kakao

Garnering:
jordgubbar
4 dl vispgrädde


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret. Tillsätt socker och sirap och låt sjuda 1 - 2 minuter. Ta från värmen och låt svalna av litet. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det och lätt uppvispade ägg i smörblandningen.

Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakpapper. Hacka chokladen grovt och strö den ovanpå smeten. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna.

Glasyr:
Hacka chokladen. Smält den tillsammans med smöret i en kastrull. Tillsätt socker och kakao. Rör samman till en jämn smet. Låt svalna. Bred glasyren på kakan och låt stelna. Skär i rutor.

Garnera med jordgubbar och vispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar