CHOKLADBAKELSER MED JORDGUBBAR
Ska du bjuda många är en liten chokladruta med tryffelglasyr, vispad grädde och jordgubbar perfekt!
28 st
225 g smör
4 dl socker
½ dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
2 dl kakao
1½ msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
s krm salt
4 ägg
150 g mörk choklad
Glasyr:
150 g ljus choklad
125 g smör
2 msk socker
2 msk kakao
Garnering:
jordgubbar
4 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret. Tillsätt socker och sirap och låt sjuda 1 - 2 minuter. Ta från värmen och låt svalna av litet. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det och lätt uppvispade ägg i smörblandningen.
Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakpapper. Hacka chokladen grovt och strö den ovanpå smeten. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
Hacka chokladen. Smält den tillsammans med smöret i en kastrull. Tillsätt socker och kakao. Rör samman till en jämn smet. Låt svalna. Bred glasyren på kakan och låt stelna. Skär i rutor.
Garnera med jordgubbar och vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar