KÄR-I-BÄR-TÅRTA
Lättbakad tårta på en botten av mandelmassa med ljuvlig vaniljkräm och bär.
300 g mandelmassa
3 ägg
½ dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl Kelda vaniljsås
1½ dl Kesella vanilj
1 l färska blandade bär
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter och låt sedan kakan kallna.
Vispa vaniljsåsen och rör i Kesella. Bred ut fyllningen över kakan och lägg på bären. Dekorera gärna med små blad.
Lättbakad tårta på en botten av mandelmassa med ljuvlig vaniljkräm och bär.
300 g mandelmassa
3 ägg
½ dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl Kelda vaniljsås
1½ dl Kesella vanilj
1 l färska blandade bär
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter och låt sedan kakan kallna.
Vispa vaniljsåsen och rör i Kesella. Bred ut fyllningen över kakan och lägg på bären. Dekorera gärna med små blad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar