torsdag 8 maj 2014

Valnötskaka

VALNÖTSKAKA

Denna kaka har en fyllning av valnötter, choklad och cocktailbär, som gör den till något alldeles speciellt. Den fina fyllningen får kakan att hålla sig färsk länge. Det är inte en kaka man gör varje dag - den är dyr men härlig, och dessutom går den fint att frysa in.

1 kaka

250 g smör eller margarin
ca 3 dl socker
4 ägg
ca 4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g mörk blockchoklad
40 g cocktailbär
100 g krossade valnötskärnor
smör eller margarin till formen

Tips:
Kakan kan ev glaseras med romglasyr.
Rör florsocker tillsammans med litet
rom och häll eller bred detta över kakan.
Dekorera med valnötter.


Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned detta. Skär chokladen i små bitar. Hacka cocktailbären. Rör ned choklad, bär och valnötter i smeten. Häll smeten i en smord 1½-litersform.

Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen vid 175° ca 1½ timme. Låt kakan svalna ca 10 minuter i formen innan den stjälps upp.


Tid för tillagning: Ca 2 timmar, varav
ca 1½ timme i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar