torsdag 8 maj 2014

Engelska äppelmuffins

ENGELSKA ÄPPELMUFFINS

Engelska muffins, litet matigare och grövre i konsistensen än våra svenska, serveras ofta till eftermiddagste och helst nyss utkomna ur ugnen.

14 - 16 muffins

4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl socker
100 g smör eller margarin
1 ägg
2 dl mjölk
1 äpple
2 tsk malen kanel


Blanda mjöl, bakpulver och 3/4 dl socker i en bunke. Skär matfettet i bitar och finfördela det i mjölblandningen med en gaffel. Rör ned ägget och mjölken. Kärna ur äpplet och skär det i små bitar. Blanda ned äppelbitarna i smeten.

Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Blanda resten av sockret med kanelen och strö det över smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 200° ca 20 minuter tills muffinsen är gräddade. Låt muffinsen svalna på galler och servera dem sedan.


Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i ugnen 20 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar