torsdag 8 maj 2014

Scones med läckra tillbehör

SCONES MED LÄCKRA TILLBEHÖR

Nästan som man får dem i England - små, runda scones med en krämig färskost och rårörda hallon.

Ca 18 st

9 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
½ dl socker
150 g smör eller margarin
1 ägg
2 dl mjölk

Servering:
3 dl hallon
2 msk florsocker
1 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost


Sätt ugnen på 225°.

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar och hacka samman till en smulig deg. Vispa ägg och mjölk helt lätt och tillsätt blandningen i degen. Hacka snabbt samman till en deg.

Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till ca 2 cm tjocklek. Ta med ett kakmått ut rundlar, ca 7 cm i diameter, och lägg dessa på bakpappersklädd plåt. Grädda sconesen i mitten av ugnen ca 12 minuter.

Rör hallon och florsocker en stund tills bären börjar safta sig. Vispa grädden, tillsätt philadelphiaosten och rör krämen slät.

Servera de nygräddade sconesen med de rårörda hallonen och ostkrämen.


Från Allers nr 47/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar