torsdag 8 maj 2014

Mjuk kaka med snabb kolatosca

MJUK KAKA MED SNABB KOLATOSCA

1 kaka, ca 12 bitar

50 g smör eller margarin
½ dl vatten
2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 citron
½ dl färskpressad citronsaft

Garnering:
2 dl karamelliserad mjölk
2 dl hackade valnötter


Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält matfettet och tillsätt vattnet. Ge blandningen ett uppkok.

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned de torra ingredienserna och tillsätt citronskal och -saft. Rör smeten slät. Tillsätt sist den heta vätskan och rör åter varsamt smeten slät. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter eller tills den känns torr vid test med provsticka.

Låt kakan svalna en kort stund i formen och klicka därefter över den karamelliserade mjölken. Bred ut den jämnt då den mjuknat av värmen från kakan. Strö sist över de hackade valnötterna. Låt kakan svalna eller kallna helt innan den lossas ur formen.


Från Allers nr 47/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar