HALLONRUTOR MED KRÄMFYLLNING
OCH KRISPTÄCKE
Kakdegen är den klassiska hallongrottan som här bakats på ett nytt sätt.
Ca 20 st
250 g smör eller margarin
1½ dl socker
4½ dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver för kokning,
t ex Marsán
1½ tsk bakpulver
1½ dl kokosflingor
Fyllning:
1 dl hallonsylt
100 g philadelphiaost
1 ägg
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 200°. Smörj en liten långpanna, ca 20 x 25 cm, med matfett eller klä den med bakpapper.
Hacka snabbt samman matfett, socker, vetemjöl, vaniljsåspulver och bakpulver till en deg. Tryck ut ca 2/3 av degen jämnt i bottnen på formen. Bred över hallonsylten. Rör samman philadelphiaost och ägg till en slät kräm. Klicka ut och bred den ovanpå hallonsylten. Tillsätt kokosflingor i den sparade degen och arbeta snabbt samman tills den är småsmulig. Strö smulorna jämnt över ostkrämen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna i formen, skär sedan i bitar och pudra över florsocker.
Från Allers nr 47/13
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar