APRIKOSKAKA
Att tillsätta frukt är ett välkänt knep för att få en saftig och hållbar kaka. Här använder vi hälften av en burk aprikoser. Serverar man sedan vispad grädde och resten av aprikoserna till kakan blir det nästan som en tårta.
1 kaka
½ burk aprikoser à ca 400 g
½ dl av aprikosspadet
125 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
smör eller margarin
samt ströbröd till formen
Låt aprikoserna rinna av, men spara spadet. Skär aprikoserna i småbitar. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned detta i äggsmeten. Tillsätt aprikoserna och ½ dl av spadet.
Häll smeten i en smord och bröad form, rymd ca 1 3/4 l. Grädda kakan i ugn vid 175° ca 45 minuter tills kakan fått färg och är genomgräddad. Pröva med en sticka.
Tid för tillagning: Ca 1 timme varav
ca 45 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar