VÄRLDENS GODASTE CHOKLADKNÄCKSNITTAR
Ca 16 kakor
125 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 50 g mörk choklad till garnering
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa smör och socker poröst och rör ned sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ned i smeten. Blanda till en slät deg. Forma till en rulle och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda 15 - 20 minuter och låt sedan svalna något.
Skär längden i sneda, ca 2 cm breda bitar och lägg över dem på ett galler för att kallna. Smält chokladen och ringla över kakorna.
Från "Sommarens söta"
Ca 16 kakor
125 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 50 g mörk choklad till garnering
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa smör och socker poröst och rör ned sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ned i smeten. Blanda till en slät deg. Forma till en rulle och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda 15 - 20 minuter och låt sedan svalna något.
Skär längden i sneda, ca 2 cm breda bitar och lägg över dem på ett galler för att kallna. Smält chokladen och ringla över kakorna.
Från "Sommarens söta"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar