LYXIG GRÄDDTÅRTA
Botten:
4 ägg
4½ dl socker
3 dl grädde
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vaniljkräm, se recept nedan
2 dl mosade jordgubbar
3 dl vispgrädde
Garnering:
vispgrädde
färska bär
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt därefter grädden. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Häll den i en rund, smord och bröad form, ca 25 cm i diameter, och grädda 55 - 60 minuter. Låt svalna och dela i tre lager med hjälp av en lång brödkniv.
Bred vaniljkräm, mosade jordgubbar och vispad grädde mellan lagren och lägg ihop till en tårta. Bred mer vispad grädde över och runt tårtan och garnera generöst med färska bär.
HEMLAGAD VANILJKRÄM
1 vaniljstång
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Blanda ned de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda försiktigt under vispning tills krämen tjocknar. Ställ krämen att svalna.
Botten:
4 ägg
4½ dl socker
3 dl grädde
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vaniljkräm, se recept nedan
2 dl mosade jordgubbar
3 dl vispgrädde
Garnering:
vispgrädde
färska bär
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt därefter grädden. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Häll den i en rund, smord och bröad form, ca 25 cm i diameter, och grädda 55 - 60 minuter. Låt svalna och dela i tre lager med hjälp av en lång brödkniv.
Bred vaniljkräm, mosade jordgubbar och vispad grädde mellan lagren och lägg ihop till en tårta. Bred mer vispad grädde över och runt tårtan och garnera generöst med färska bär.
HEMLAGAD VANILJKRÄM
1 vaniljstång
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Blanda ned de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda försiktigt under vispning tills krämen tjocknar. Ställ krämen att svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar