fredag 27 mars 2015

Hallonpannacottapaj

HALLONPANNACOTTAPAJ

8 - 10 bitar

Pajdeg:
12 digestivekex
75 g smält smör eller margarin

Fyllning:
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
250 g hallon
200 g philadelphiaost eller annan cream cheese

färska bär till garnering


Kör digestivekex och matfett i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ned dem i grädden. Ta kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.

Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedare till en puré. Rör ned cream cheese och hallonpuré i grädden, vispa till en slät kräm och häll den i pajformen. Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar