ÄPPELMUFFINS MED SMULOR
12 muffins
Smuldeg:
40 g smör eller margarin
1 dl frukostflingor Special K
½ dl vetemjöl
½ dl rörsocker strö
Fyllning:
2 äpplen
malen kanel
Smet:
4½ dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
1 3/4 dl mjölk
½ dl olja
Sätt ugnen på 200 grader.
Smuldeg:
Hacka samman ingredienserna.
Fyllning:
Skala, halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och doppa dem i kanel.
Smet:
Rör samman ingredienserna och häll upp i muffinsformar. Tryck ned de kaneldoppade äppelklyftorna i formarna och fördela smuldegen över. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
Från "Allers Lilla Äppelbok"
12 muffins
Smuldeg:
40 g smör eller margarin
1 dl frukostflingor Special K
½ dl vetemjöl
½ dl rörsocker strö
Fyllning:
2 äpplen
malen kanel
Smet:
4½ dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
1 3/4 dl mjölk
½ dl olja
Sätt ugnen på 200 grader.
Smuldeg:
Hacka samman ingredienserna.
Fyllning:
Skala, halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och doppa dem i kanel.
Smet:
Rör samman ingredienserna och häll upp i muffinsformar. Tryck ned de kaneldoppade äppelklyftorna i formarna och fördela smuldegen över. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
Från "Allers Lilla Äppelbok"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar