söndag 8 mars 2015

Äppelmuffins med smulor

ÄPPELMUFFINS MED SMULOR

12 muffins

Smuldeg:
40 g smör eller margarin
1 dl frukostflingor Special K
½ dl vetemjöl
½ dl rörsocker strö

Fyllning:
2 äpplen
malen kanel

Smet:
4½ dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
1 3/4 dl mjölk
½ dl olja


Sätt ugnen på 200 grader.

Smuldeg:
Hacka samman ingredienserna.

Fyllning:
Skala, halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och doppa dem i kanel.

Smet:
Rör samman ingredienserna och häll upp i muffinsformar. Tryck ned de kaneldoppade äppelklyftorna i formarna och fördela smuldegen över. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.


Från "Allers Lilla Äppelbok"
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar