fredag 27 mars 2015

Citronkladdkaka

CITRONKLADDKAKA

Frisk och härlig citronsmak får du i denna läckra kladdkaka!

1 kaka, ca 20 bitar

200 g smör eller margarin
3 ägg
3½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1½ citron

Garnering:
florsocker

Servering:
lättvispad grädde


Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca  20 x 25 cm, med bakpapper.

Smält matfettet och låt svalna till ljummen temperatur. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned vaniljsocker och vetemjöl. Finriv citronskalet, pressa ur saften och tillsätt det. Rör varsamt om till en slät smet. Häll i det ljumma matfettet och rör åter varsamt smeten slät.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Sikta över litet florsocker då kakan svalnat och dela den i bitar. Servera helst kakan dagsfärsk, gärna tillsammans med lättvispad grädde.


Från Allers nr 13/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar