torsdag 26 mars 2015

Valnötskakor

VALNÖTSKAKOR

Ca 30 kakor

100 g rumsvarmt smör eller margarin
2½ dl farin
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 msk vatten
2 dl finhackade valnötter

100 g mörk choklad
1 - 2 dl valnötter


Värm ugnen till 175 grader.

Vispa matfett och farin poröst. Tillsätt ägget. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten tillsammans med vattnet. Tillsätt de hackade valnötterna och blanda väl.

Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda 15 - 17 minuter - kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ur ugnen. Låt dem svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.

Smält chokladen över vattenbad, lägg en klick smält choklad mitt på varje kaka och tryck ned en valnöt. Låt chokladen stelna.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar