söndag 29 mars 2015

Hallonkolatarte

HALLONKOLATARTE

Ca 10 portioner

Grundmördeg:
100 g smör eller margarin
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vetemjöl

Kola:
2 dl vispgrädde
1 dl passerade hallon
50 g smör eller margarin
3 dl socker
1 msk glukos eller vit sirap

ca ½ l färska hallon


Arbeta ihop alla ingredienser till mördegen till en fast deg. Plasta och låt vila i kylen 1 - 2 timmar tills degen känns fast. Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 3 mm tjocklek. Rulla upp degen på kaveln och rulla över 10 små tartelettformar. Tryck ut degen med fingrarna, skär av kanten och nagga med en gaffel. Grädda tarteletterna i mitten av ugnen ca 7 minuter tills de får litet färg. Låt svalna och plocka ut dem ur formarna.

Koka samman alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull ca 15 minuter till 120 grader. Häll kolan i formarna och låt svalna. Garnera med hallon. Det är viktigt att hälla kolan i formarna medan den fortfarande är varm, annars blir det svårt att fördela den.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar