GRAHAMSKAKA
Kaka:
100 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
4 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
Garnering:
vispgrädde
svarta vinbär
mandelspån
Smält matfettet och ställ det att svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt grahamsmjöl blandat med bakpulver och rör därefter ned grädden och det smälta matfettet.
Grädda kakan i en rund, smord och bröad form, ca 20 cm i diameter, ca 40 minuter i 175 grader och ställ den därefter att svalna. Garnera med vispad grädde, rikligt med svarta vinbär och mandelspån.
Kaka:
100 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
4 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
Garnering:
vispgrädde
svarta vinbär
mandelspån
Smält matfettet och ställ det att svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt grahamsmjöl blandat med bakpulver och rör därefter ned grädden och det smälta matfettet.
Grädda kakan i en rund, smord och bröad form, ca 20 cm i diameter, ca 40 minuter i 175 grader och ställ den därefter att svalna. Garnera med vispad grädde, rikligt med svarta vinbär och mandelspån.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar