CHEESECAKERUTOR MED APRIKOS
OCH HALLON
Ca 15 rutor
1 pkt digestivekex
100 g smält smör eller margarin
Fyllning:
600 g philadelphiaost eller annan cream cheese
3 ägg
1 burk kondenserad mjölk, ca 395 g
1 tsk vaniljsocker
1 burk konserverade aprikoser, 425 g
ca 4 dl hallon
Värm ugnen till 175 grader. Täck botten av en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Mixa digestivekex och matfett i en matberedare. Tryck ut blandningen i formen och låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
Vispa ihop cream cheese och ägg. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker och blanda till en slät smet. Låt aprikoshalvorna rinna av och fördela dem i formen. Strö över hallonen och häll försiktigt över smeten. Grädda ca 45 minuter. Fyllningen ska vara litet lös när den tas ut, den stelnar när den svalnar. Låt kakan kallna helt och skär den sedan i rutor.
Allra godast blir kakan om den får stå till sig i kylskåpet över natten.
OCH HALLON
Ca 15 rutor
1 pkt digestivekex
100 g smält smör eller margarin
Fyllning:
600 g philadelphiaost eller annan cream cheese
3 ägg
1 burk kondenserad mjölk, ca 395 g
1 tsk vaniljsocker
1 burk konserverade aprikoser, 425 g
ca 4 dl hallon
Värm ugnen till 175 grader. Täck botten av en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Mixa digestivekex och matfett i en matberedare. Tryck ut blandningen i formen och låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
Vispa ihop cream cheese och ägg. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker och blanda till en slät smet. Låt aprikoshalvorna rinna av och fördela dem i formen. Strö över hallonen och häll försiktigt över smeten. Grädda ca 45 minuter. Fyllningen ska vara litet lös när den tas ut, den stelnar när den svalnar. Låt kakan kallna helt och skär den sedan i rutor.
Allra godast blir kakan om den får stå till sig i kylskåpet över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar