tisdag 24 mars 2015

Chokladdoppade kokostoppar

CHOKLADDOPPADE KOKOSTOPPAR

Otroligt lättbakade klassiska småkakor. Extra goda om de, som här, doppas i mörk choklad. Om du vill kan du också trycka till toppen litet och klicka på en halv tesked sylt innan du sätter in kakorna i ugnen.

Ca 10 st

50 g smör eller margarin
2 ägg
1 dl socker
200 g riven kokos
100 g mörk choklad


Sätt ugnen på 175 grader.

Smält matfettet. Rör samman ägg och socker - vispa inte. Rör ned kokos och matfett. Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten med hjälp av en sked. Grädda kakorna ca 15 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen på svag värme och doppa kakorna i chokladen. Lägg dem på ett nytt bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar