CHOCOLATE CHIP CHEESECAKE
MED NOUGAT OCH HALLON
En sjudundrandes god cheesecake! Jag har laddat upp botten med chocolate chip cookies, i fyllningen är det nougat och till sist toppas härligheten med hallon.
8 - 10 portioner
50 g smör eller margarin, rumstempererat
1 dl farin
2 msk socker
½ tsk vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm bikarbonat
1 3/4 dl havregryn
1 ägg
90 g mörk choklad, hackad
Cheesecakefyllning:
3 äggulor + 3 äggvitor
2 dl socker
½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde, vispad
100 g hyvlad nougat
Rårörda hallon:
2 dl hallon
1 msk socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa matfett, farin, socker och vaniljsocker till en krämig smet. Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål. Tillsätt havregryn och ägg i smör- och sockersmeten och rör om. Vänd i mjölblandningen och tillsätt chokladen sist.
Smörj en stor form med löstagbar kant och klicka ut smeten. Grädda 12 minuter mitt i ugnen. Stjälp försiktigt över kakan på ett fat, klä ugnsformen med plastfilm och lägg sedan tillbaka kakan.
Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och salt vitt och poröst. Tillsätt philadelphiaost och vispa ytterligare någon minut. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ned grädden i ostsmeten och vänd därefter ned äggviteskummet. Bred ut litet av ostsmeten på kakbotten och lägg på några skivor nougat. Varva ytterligare två gånger.
Frys in cheesecaken ca 5 timmar, den ska vara halvfrusen vid servering.
Rör hallon och socker tills sockret är helt upplöst.
Servera cheesecaken, antingen som en hel tårta toppad med de rårörda hallonen, eller lägg upp i bitar på tallrik och ringla över rårörda hallon.
Recept från Louise Johansson, vinnare av Sveriges Mästerkock 2011
MED NOUGAT OCH HALLON
En sjudundrandes god cheesecake! Jag har laddat upp botten med chocolate chip cookies, i fyllningen är det nougat och till sist toppas härligheten med hallon.
8 - 10 portioner
50 g smör eller margarin, rumstempererat
1 dl farin
2 msk socker
½ tsk vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm bikarbonat
1 3/4 dl havregryn
1 ägg
90 g mörk choklad, hackad
Cheesecakefyllning:
3 äggulor + 3 äggvitor
2 dl socker
½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde, vispad
100 g hyvlad nougat
Rårörda hallon:
2 dl hallon
1 msk socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa matfett, farin, socker och vaniljsocker till en krämig smet. Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål. Tillsätt havregryn och ägg i smör- och sockersmeten och rör om. Vänd i mjölblandningen och tillsätt chokladen sist.
Smörj en stor form med löstagbar kant och klicka ut smeten. Grädda 12 minuter mitt i ugnen. Stjälp försiktigt över kakan på ett fat, klä ugnsformen med plastfilm och lägg sedan tillbaka kakan.
Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och salt vitt och poröst. Tillsätt philadelphiaost och vispa ytterligare någon minut. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ned grädden i ostsmeten och vänd därefter ned äggviteskummet. Bred ut litet av ostsmeten på kakbotten och lägg på några skivor nougat. Varva ytterligare två gånger.
Frys in cheesecaken ca 5 timmar, den ska vara halvfrusen vid servering.
Rör hallon och socker tills sockret är helt upplöst.
Servera cheesecaken, antingen som en hel tårta toppad med de rårörda hallonen, eller lägg upp i bitar på tallrik och ringla över rårörda hallon.
Recept från Louise Johansson, vinnare av Sveriges Mästerkock 2011
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar