söndag 8 mars 2015

Äppel- och kokostoppar

ÄPPEL- OCH KOKOSTOPPAR

Äppelrivet ger kakorna en lätt syrlig ton och gör dem läckert saftiga.

Ca 25 st

200 g kokosflingor
2 ägg
1½ dl socker
1 stort syrligt äpple, 1½ dl rivet
finrivet skal av 1 lime
50 g smör eller margarin


Mät upp kokosflingor i en bunke som går att använda över vattenbad. Tillsätt ägg och socker. Skala, kärna ur och grovriv äpplet. Krama ur strimlorna så att det mesta av vätskan pressas ur. Blanda ned äppelstrimlorna och limeskalet i smeten. Smält matfettet, häll det i smeten och rör om.´

Låt vatten sjuda upp i en kastrull. Värm kokossmeten över vattenbadet under omrörning ca 5 minuter eller tills smeten blivit något seg och formbar. Ställ smeten åt sidan att svälla ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Skeda upp smeten till toppar på bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen tills de börjar få svagt gyllenbrun färg, 8 - 10 minuter. Låt kakorna kallna på bakpapperet innan de lossas.


Från "Allers Lilla Äppelbok"
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar