lördag 28 mars 2015

Apelsin- och vitchokladcookies

APELSIN- OCH VITCHOKLADCOOKIES

De här kakorna kom till efter ett cafébesök i New York. Kombinationen vit choklad, sötmandel och apelsinskal gör dem goda och litet speciella.

26 kakor

75 g vit choklad
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 dl farin
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
ca 1 3/4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
finrivet skal av 1 apelsin
150 g hackad sötmandel


Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka den vita chokladen grovt. Blanda matfett, socker, farin, vaniljsocker, bakpulver, ägg, vetemjöl, havregryn, apelsinskal, mandel och vit choklad i en bunke och forma till en deg. Dela degen i 2 delar och rulla dem till längder. Skär varje längd i 13 jämnstora bitar och forma till valnötsstora kulor. Lägg dem på två bakpappersklädda plåtar och platta till dem något med handen.

Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 10 minuter och låt kakorna svalna på plåten.

Enklast och snabbast är det att köpa skållade och hackade sötmandlar, men självklart kan du också göra det själv. Kör gärna mandlarna i matberedare, men hacka dem inte för grovt. Byt gärna ut litet av mandlarna mot salta cashewnötter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar