AMARETTI MED LIMESMAK
Det här är riktiga italienska läckerbitar till kakor som dessutom är glutenfria.
18 st
200 g mandelmassa
1 stor äggvita
finrivet skal av 1 lime
3/4 dl socker
75 g hackad sötmandel
florsocker att rulla kakorna i
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmassa och äggvita i en bunke - det går enklast med en vanlig gaffel. Tillsätt limeskal, socker och hackad sötmandel och blanda till en ganska kladdig smet. Forma till kulor och rulla i florsocker.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Kakorna ska ha fått färg.
Limeskalet kan bytas ut mot citronskal.
Det här är riktiga italienska läckerbitar till kakor som dessutom är glutenfria.
18 st
200 g mandelmassa
1 stor äggvita
finrivet skal av 1 lime
3/4 dl socker
75 g hackad sötmandel
florsocker att rulla kakorna i
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmassa och äggvita i en bunke - det går enklast med en vanlig gaffel. Tillsätt limeskal, socker och hackad sötmandel och blanda till en ganska kladdig smet. Forma till kulor och rulla i florsocker.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Kakorna ska ha fått färg.
Limeskalet kan bytas ut mot citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar