fredag 27 mars 2015

Möra marmeladsnittar

MÖRA MARMELADSNITTAR

Bjud på fika med te och nybakade kakor! Denna fräscha variant på syltsnittar får frisk och fin smak av apelsinmarmelad och kokos. Och lättbakade är de!

Ca 40 kakor

100 g smör eller margarin
1 1/4 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
ca ½ dl apelsinmarmelad
1 - 1½ msk kokosflingor


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa smör och socker krämigt i matberedare. Tillsätt ägget, pudra i mjöl och bakpulver och mixa till en deg. Dela degen i 3 delar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta till dem något. Tryck en längsgående fördjupning i mitten på varje längd. Fyll fördjupningen med marmelad. Strö försiktigt kokosflingor över marmeladen.

Grädda i ugnen 12 - 15 minuter. Låt svalna litet och skär sedan längderna tvärs över till kakor.

Marmeladkakorna är godast nybakade, men går fint att frysa upp till 3 månader.


Från Allers nr 14/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar