BANANCHOKLADKAKA
Ca 12 portioner
100 g smör eller margarin
150 g finhackad mjölkchoklad
2 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mosade bananer
2½ dl vetemjöl
100 g hackade, torkade bananer
Topping:
100 g finhackad mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1 msk glukos eller vit sirap
25 g smör eller margarin
torkade bananer till garnering
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en eller flera sockerkaksformar väl (till ca 1 liter smet).
Smält matfettet, tillsätt den finhackade chokladen och rör om. Ta av från spisen och blanda i råsocker, vaniljsocker och ägg. Tillsätt de mosade bananerna och rör om. Häll eller sikta i mjölet och tillsätt de torkade bananerna. Rör om tills du får en slät smet.
Fyll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter, beroende på formens storlek. Låt svalna.
Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ca 5 minuter. Tillsätt glukos eller sirap och matfett och mixa samman till en tryffel. Täck kakorna med tryffeln och dekorera med några torkade bananskivor.
Från "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson
Ca 12 portioner
100 g smör eller margarin
150 g finhackad mjölkchoklad
2 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mosade bananer
2½ dl vetemjöl
100 g hackade, torkade bananer
Topping:
100 g finhackad mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1 msk glukos eller vit sirap
25 g smör eller margarin
torkade bananer till garnering
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en eller flera sockerkaksformar väl (till ca 1 liter smet).
Smält matfettet, tillsätt den finhackade chokladen och rör om. Ta av från spisen och blanda i råsocker, vaniljsocker och ägg. Tillsätt de mosade bananerna och rör om. Häll eller sikta i mjölet och tillsätt de torkade bananerna. Rör om tills du får en slät smet.
Fyll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter, beroende på formens storlek. Låt svalna.
Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ca 5 minuter. Tillsätt glukos eller sirap och matfett och mixa samman till en tryffel. Täck kakorna med tryffeln och dekorera med några torkade bananskivor.
Från "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar