JORDGUBBSPAJ MED LIMEKRÄM
10 - 12 bitar
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ l jordgubbar
ca 50 g kylskåpskallt smör eller margarin
Limekräm:
3 dl gräddfil
2 msk florsocker
rivet skal av 1 lime
ev kokosflingor till garnering
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i ägg- och sockerblandningen. Bred ut smeten i pajformen.
Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i halvor och tryck ned dem i smeten. Hyvla matfettet tunt över. Grädda pajen 35 - 40 minuter.
Rör ihop gräddfil, florsocker och limeskal. Strö ev kokosflingor över pajen och servera med limekrämen.
10 - 12 bitar
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ l jordgubbar
ca 50 g kylskåpskallt smör eller margarin
Limekräm:
3 dl gräddfil
2 msk florsocker
rivet skal av 1 lime
ev kokosflingor till garnering
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i ägg- och sockerblandningen. Bred ut smeten i pajformen.
Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i halvor och tryck ned dem i smeten. Hyvla matfettet tunt över. Grädda pajen 35 - 40 minuter.
Rör ihop gräddfil, florsocker och limeskal. Strö ev kokosflingor över pajen och servera med limekrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar