LEN ESPRESSOPAJ
8 - 10 bitar
Pajdeg:
75 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
2 msk kakao
1 äggula
Fyllning:
6 äggulor
2 burkar kondenserad mjölk à ca 395 g
1½ dl espresso eller starkt bryggkaffe
Blanda matfett, mjöl, florsocker och kakao, för hand eller i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Täck degen med plastfolie och låt stå i kylskåpet ca 15 minuter.
Värm ugnen till 175 grader. Tryck ut degen i en pajform och nagga den lätt med en gaffel. Låt stå i kylskåpet ytterligare 30 minuter. Grädda pajskalet ca 10 minuter, ta ut formen och sänk sedan värmen till 150 grader.
Vispa äggulorna och blanda i kondenserad mjölk och espresso. Häll smeten i formen och grädda pajen ca 40 minuter eller tills smeten har stelnat. Låt pajen svalna och ställ den sedan i kylskåpet för att kallna, helst över natten.
Servera med vispgrädde.
8 - 10 bitar
Pajdeg:
75 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
2 msk kakao
1 äggula
Fyllning:
6 äggulor
2 burkar kondenserad mjölk à ca 395 g
1½ dl espresso eller starkt bryggkaffe
Blanda matfett, mjöl, florsocker och kakao, för hand eller i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Täck degen med plastfolie och låt stå i kylskåpet ca 15 minuter.
Värm ugnen till 175 grader. Tryck ut degen i en pajform och nagga den lätt med en gaffel. Låt stå i kylskåpet ytterligare 30 minuter. Grädda pajskalet ca 10 minuter, ta ut formen och sänk sedan värmen till 150 grader.
Vispa äggulorna och blanda i kondenserad mjölk och espresso. Häll smeten i formen och grädda pajen ca 40 minuter eller tills smeten har stelnat. Låt pajen svalna och ställ den sedan i kylskåpet för att kallna, helst över natten.
Servera med vispgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar