torsdag 26 mars 2015

Rulltårta med hallon och lemon curd

RULLTÅRTA MED HALLON OCH LEMON CURD

Ca 15 skivor

3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron

ca ½ dl socker till plåten

Fyllning:
1 dl lemon curd
200 g philadelphiaost eller annan cream cheese
1 - 1½ dl hallonsylt


Värm ugnen till 225 grader. Lägg ett smort bakplåtspapper på en plåt.

Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i äggsmeten. Tillsätt citronskalet. Bred ut smeten jämnt på plåten och grädda kakan ca 7 minuter. Håll den under noggrann uppsikt så att den inte blir bränd.

Häll ut ett jämnt lager socker på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det. Dra försiktigt bort papperet som den gräddats på, täck med plåten och låt svalna.

Blanda lemon curd med cream cheese och bred ut i ett jämnt lager över kakan. Bred hallonsylten ovanpå. Rulla ihop till en rulle från långsidan och skär i skivor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar