KALLJÄSTA JORDGUBBS- OCH NUTELLABULLAR
Jättegoda, litet wienerbrödsaktiga bullar som vi smaksatt med jordgubbssylt och nutella. Låt dem jäsa i en muffinsplåt i kylskåpet över natten och grädda dem dagen därpå. Innan du gräddar bullarna, låt dem jäsa 30 - 40 minuter ovanpå spisen medan ugnen värms upp, då jäser de fint.
12 bullar
3½ dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
75 g smör eller margarin, kylskåpskallt
25 g jäst för söta degar
1 dl kall mjölk
Fyllning:
ca ½ dl jordgubbssylt
ca ½ dl nutella
Pensling:
uppvispat ägg
pärlsocker
Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke. Skär matfettet i små kuber och blanda ned. Rör ut jästen i mjölken och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg med en vanlig gaffel. Rulla degen till en rulle och skär den i 12 jämnstora bitar. Lägg dem i pappersformar i en muffinsplåt. Låt bullarna jäsa övertäckta med folie i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa 30 - 40 minuter ovanpå spisen. De ska se uppjästa ut när du gräddar dem. Gör en grop med pekfingret litet försiktigt och fyll dem med en klick sylt och en klick nutella. Pensla kanterna med uppvispat ägg och strö på litet pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter.
Jättegoda, litet wienerbrödsaktiga bullar som vi smaksatt med jordgubbssylt och nutella. Låt dem jäsa i en muffinsplåt i kylskåpet över natten och grädda dem dagen därpå. Innan du gräddar bullarna, låt dem jäsa 30 - 40 minuter ovanpå spisen medan ugnen värms upp, då jäser de fint.
12 bullar
3½ dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
75 g smör eller margarin, kylskåpskallt
25 g jäst för söta degar
1 dl kall mjölk
Fyllning:
ca ½ dl jordgubbssylt
ca ½ dl nutella
Pensling:
uppvispat ägg
pärlsocker
Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke. Skär matfettet i små kuber och blanda ned. Rör ut jästen i mjölken och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg med en vanlig gaffel. Rulla degen till en rulle och skär den i 12 jämnstora bitar. Lägg dem i pappersformar i en muffinsplåt. Låt bullarna jäsa övertäckta med folie i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa 30 - 40 minuter ovanpå spisen. De ska se uppjästa ut när du gräddar dem. Gör en grop med pekfingret litet försiktigt och fyll dem med en klick sylt och en klick nutella. Pensla kanterna med uppvispat ägg och strö på litet pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar