KRÄMFYLLDA HAVREFLARN
Ca 22 kakor
100 g smält smör eller margarin
1 3/4 dl socker
½ dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
75 g rumsvarmt smör eller margarin
1½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker eller 1 - 2 msk kakao
Värm ugnen till 175 grader.
Rör ihop smält smör och socker och tillsätt grädde. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten. Fördela klickar med 1½ tsk smet på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter. Låt kakorna svalna något och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. Bred litet kräm på hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop dem med resten.
Från "Sommarens söta"
Ca 22 kakor
100 g smält smör eller margarin
1 3/4 dl socker
½ dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
75 g rumsvarmt smör eller margarin
1½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker eller 1 - 2 msk kakao
Värm ugnen till 175 grader.
Rör ihop smält smör och socker och tillsätt grädde. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten. Fördela klickar med 1½ tsk smet på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter. Låt kakorna svalna något och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. Bred litet kräm på hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop dem med resten.
Från "Sommarens söta"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar