MARÄNG- OCH HALLONRUTOR
Ca 24 rutor
75 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
4 äggulor
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
ca 1½ dl hallon
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
½ tsk ättiksprit
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
Vispa matfett och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och vispa ordentligt. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i formen och strö över hallonen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke. Tillsätt sockret matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast marängsmet. Bred den över kaksmeten. Grädda 40 - 45 minuter. Lägg litet folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg. Låt svalna helt och skär sedan i rutor.
Ca 24 rutor
75 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
4 äggulor
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
ca 1½ dl hallon
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
½ tsk ättiksprit
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
Vispa matfett och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och vispa ordentligt. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i formen och strö över hallonen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke. Tillsätt sockret matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast marängsmet. Bred den över kaksmeten. Grädda 40 - 45 minuter. Lägg litet folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg. Låt svalna helt och skär sedan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar