torsdag 26 mars 2015

Frusen marängrulltårta med blåbär

FRUSEN MARÄNGRULLTÅRTA MED BLÅBÄR

Ca 12 skivor

6 äggvitor
2½ dl socker
1½ msk marsánpulver

3 - 4 dl vispgrädde
250 g blåbär


Värm ugnen till 175 grader. Lägg ett smort bakplåtspapper på en plåt.

Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke. Rör ned sockret, litet i taget, och tillsätt försiktigt marsánpulvret. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapperet. Lämna ca 5 cm runt kanten eftersom marängen flyter ut. Grädda 25 - 30 minuter. Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper och låt svalna något. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet som den gräddats på.

Vispa grädden och bred den över marängen. Strö över blåbären. Rulla ihop marängen hårt från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Ta bort papperet och lägg rulltårtan i aluminiumfolie. Låt den ligga i frysen minst 3 timmar. Ta ut den en liten stund före serveringen och skär i skivor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar