söndag 1 november 2020

Punschnäbbar

PUNSCHNÄBBAR

14 st

2 äggvitor
1 ägg
2 äggulor
4 msk socker
4 msk potatismjöl

Glasyr:
2 dl siktat florsocker
2 - 2½ msk punsch

Fyllning:
2½ dl vispgrädde
2 msk punsch


Rita 28 rundlar med blyerts på ett bakplåtspapper med ett glas eller kakmått, 6 cm i diameter, som mall. Kakorna flyter inte ut, så mellanrummet behöver bara vara någon centimeter. Vänd papperet upp och ned på plåten, rundlarna syns igenom men pennfärgen fastnar inte i kakorna då.

Vispa vitorna till riktigt fast skum med helt fettfria redskap. Vispa det hela ägget och de båda separerade äggulorna pösiga med sockret. Blanda i potatismjölet och vänd ned äggviteskummet i sockerblandningen. Fördela smeten på rundlarna och jämna till klickarna så att de blir lika tjocka överallt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° 5 - 6 minuter. De ska bara vara ljusgula. Ta ut de uppösta kakorna - de sjunker ihop igen när de svalnar.

Rör ut florsockret i punschen till glasyr och bred den på de svala kakorna. Låt stelna.

Till servering:
Vispa grädden ganska fast med punsch och fördela den klickvis i muffins- eller mazarinformar. Ställ ned två glaserade kakor litet snett i varje form och servera bakelserna genast, innan kakorna viker sig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar