onsdag 18 november 2020

Frukthus med vaniljkräm

FRUKTHUS MED VANILJKRÄM

4 portioner

2 smördegsplattor

Pensling:
1 ägg

Fyllning:
1 dl vaniljkräm
persikohalvor eller annan frukt
aprikossylt


Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut smördegen något. Ta ut lagom stora rundlar med ett mått eller glas. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen tills de har fått fin färg och blåst upp sig, ca 20 minuter. Låt dem då stå kvar på eftervärme med öppen ugnslucka. Skär av ett lock. 

Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Fyll smördegshusen med vaniljkräm och klyftor eller bitar av persikor eller annan frukt eller bär. Pensla med aprikossylt smält i litet vatten. Lägg på locket och dofta litet florsocker över. Servera med en klick vispad grädde.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar