lördag 14 november 2020

Röd vinbärs- och melonsorbettårta

RÖD VINBÄRS- OCH MELONSORBETTÅRTA

12 portioner

Röd vinbärssorbet:
Ca 800 g röd vinbärspuré,
t ex från barnmatsburk
3 dl färskpressad apelsinjuice
4 - 6 msk florsocker

Melonsorbet:
1 dl socker
1 dl vatten
1 ogen- eller honungsmelon,
ca 1 kg


Nyp fast plastfilm i botten på en rund kakform med löstagbar kant. Vispa samman vinbärspurén med juice och florsocker. Häll upp i en bunke och ställ in i frysen. Frys ett par timmar till en issörja. Du kan också använda glassmaskin. Bred ut sorbeten i formen och jämna till ytan. 

Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret är löst. Låt lagen kallna. Dela, kärna ur och skala melonen, skär den i bitar och mixa den till en puré. Rör ned den i sockerlagen. Häll melonblandningen i en bunke och ställ den i frysen och gör som med vinbärspurén. Det tar 2 - 3 timmar. Rör i den då och då, om du inte använder glassmaskin.

Bred ut melonsorbeten ovanpå vinbärssorbeten och frys ett par timmar till. Ta ut och garnera med röda vinbär.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar