söndag 8 november 2020

Jordgubbspajer med marsipankräm

JORDGUBBSPAJER MED MARSIPANKRÄM

8 st

Mördeg:
100 g smör
2½ dl vetemjöl
2 msk socker
1 äggula

Fyllning:
100 g mörk choklad

Marsipankräm:
2 dl mjölk
1 äggula
2 msk socker
frön från 1 vaniljstång
1 msk majsstärkelse
75 g marsipan

Garnering:
18 jordgubbar
2 dl äppelgelé


Mördeg:
Finfördela smöret i mjöl och socker, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman till en deg. Låt vila kallt 30 minuter.

Smörj 8 små pajformar, 7 - 8 cm i diameter. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut en del i taget på mjölat bakbord och lägg den utkavlade degen i formarna. Förgrädda 10 minuter i 225° och låt svalna.

Fyllning:
Smält chokladen över vattenbad. Pensla insidan av pajskalen med chokladen. Låt stelna.

Marsipankräm:
Blanda mjölk, äggula, socker, vaniljfrön, majsstärkelse och marsipan i en kastrull. Värm under omrörning tills det kokar. Häll krämen i en skål och strö över litet socker. Låt kallna i kylen.

Garnering:
Fördela krämen i pajskalen. Lägg på halverade jordgubbar. Smält geléet och skeda det över jordgubbarna. Låt stelna i kylen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar