söndag 8 november 2020

Toscamazarin

TOSCAMAZARIN

1 kaka

3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
½ dl socker
1 litet ägg

Fyllning:
50 g smör eller margarin
150 g mandelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver

Glasyr:
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandel, skållad, skalad
och grovhackad


Arbeta snabbt ihop mjöl, bakpulver, matfett, socker och ägg, gärna i matberedare. Klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med degen. Ställ formen kallt någon timme.

Rör matfett, mandelmassa, ägg, mjöl och bakpulver, gärna i matberedare. Häll smeten i mördegsskalet. Tryck ned kanterna på mördegen så att den slutar ca 1 cm ovanför mandelmassesmeten. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen i 200° ca 15 minuter.

Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren över kakan. Grädda i 225° 5 - 7 minuter eller tills ytan fått en läcker guldbrun ton.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar