torsdag 19 november 2020

Lingonfyllda muffinsbullar

LINGONFYLLDA MUFFINSBULLAR

12 st

25 g jäst
2½ dl ljummen mjölk
2 msk socker
75 g smör eller margarin
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 1 dl lingon
1½ dl vaniljkräm av 1 påse
kokmarsánpulver


Smörj en muffinsplåt lätt. Plocka fram lingonen. Koka vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Kallrörd kräm lämpar sig inte.

Lös jästen i mjölken. Mät upp socker, smör och nästan allt mjöl i matberedaren. Snurra samman ingredienserna. Häll i mjölken med jästen och blanda lätt samman till en lös deg. Använd momentknappen. Stjälp upp på mjölad bänk. Älta samman degen med resten av mjölet om så behövs. Dela i 12 lika stora bitar, rulla till bullar och tryck ned dem i muffinsformarna i plåten. Jäs till dubbel storlek under bakduk 30 minuter.

Tryck ned en djup grotta i varje bulle. Lägg dit några lingon och klicka vaniljkräm över. Grädda omedelbart mitt i ugnen i 250 grader ca 15 minuter tills bullarna är gyllenbruna. Ta upp dem ur formarna - använd en gaffel om så behövs - och låt dem svalna på galler.

Bullarna kan frysas. Garnera med florsockerglasyr före servering om du vill.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar