torsdag 19 november 2020

Sockerkaka med limekräm och mango

SOCKERKAKA MED LIMEKRÄM OCH MANGO

8 portioner

Sockerkaka:
150 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk äkta vaniljpulver
rivet skal och pressad saft av ½ citron

Limekräm:
2 dl crème fraîche
3 msk florsocker + till dekoration
rivet skal och pressad saft av ½ lime

Garnering:
1 mogen mango
1 lime i klyftor
1 - 2 tsk plockad mynta


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.

Dela smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt sockret och vispa allt fluffigt med elvisp. Rör ned ett ägg i taget under vispning. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver samt vaniljpulver. Rör ned citronskal och -saft.

Fyll formen med kaksmeten och grädda i mitten av ugnen tills kakan är torr, ca 40 - 45 minuter. Låt svalna.

Limekräm:
Vispa crème fraîche med florsocker, limeskal och -saft tills krämen tjocknat något.

Skala och skär mangon i mindre bitar eller skivor. Garnera kakan med mango, lime och mynta. Pudra gärna över litet florsocker och servera limekrämen vid sidan om.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar