onsdag 18 november 2020

Smulpaj med plommon och mandel

SMULPAJ MED PLOMMON OCH MANDEL

Använd saftiga plommon till denna smulpaj. Bittermandel i fyllningen och mandelmjöl i smuldegen ger pajen en litet vuxen smak. Servera med en klick grädde eller vaniljsås.

1 paj, 6 portioner

Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 msk socker
100 g smör

Fyllning:
750 g plommon i bitar
3 rivna bittermandlar
1 dl rostade mandelspån
3/4 dl socker

Till servering:
2½ dl vaniljvisp


Sätt ugnen på 225 grader. 

Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form. Fördela smuldeg över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter.

Vispa vaniljvispen lätt och servera till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar