söndag 8 november 2020

Frozen cheesecake med hallon

FROZEN CHEESECAKE MED HALLON

Supergod hallondessert som du gör klar dagen innan och fryser in.

6 bitar

150 g digestivekex
75 g smält smör
250 g hallon, färska eller
frysta och tinade
300 g cream cheese
2 dl turkisk yoghurt 
eller tjock rysk yoghurt
2 dl kondenserad mjölk
(3 dl om kakan önskas sötare)

Garnering:
hallonpulver
125 g hallon
ev myntakvistar eller citronmeliss


Sätt ugnen på 175°.

Finfördela kexen till smulor i matberedare monterad med kniv. Häll i smöret och mixa ihop. Tryck ut kexmassan i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ kallt ca 20 minuter. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.

Mixa hallonen och passera dem genom en finmaskig sil till en puré. Kasta kärnorna. Vispa färskosten slät i en bunke. Tillsätt yoghurten och vispa ihop. Tillsätt mjölken (ta den större mängden för sötare smak) och vispa ihop. Blanda i hallonpurén och vispa till en slät massa. Häll fyllningen i pajen, täck med plastfolie och frys 5 - 6 timmar eller över natten.

Garnering:
Garnera pajen med siktat hallonpulver och färska hallon. Toppa ev med mynta eller citronmeliss.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar